Ghiveci de legume de post

În această perioadă de post, am pregătit pentru voi o serie de reţete potrivite, cum este aceste ghiveci de legume de post.
Ingrediente pentru ghiveci de legume de post
2 cartofi 1 ceapă micuţă 300 g fasole păstăi 2 morcovi 2 căţei usturoi 150 g mazăre 1 felie ţelină 1 crenguţă cimbru 350 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă boia de ardei iute ulei 1 legătură pătrunjel (opţional)
Mod de preparare pentru ghiveci de legume de post
Cureţi legumele, le speli şi le tai în bucăţi potrivit de mari. Ceapa o mărunţeşti şi o căleşti în ulei, iar spre sfârşit pui şi usturoiul. Adaugi morcovul tăiat rondele şi boabele de mazăre. Le laşi şi pe ele să se călească puţin, după care adaugi cartofii cuburi, bucăţelele de ţelină şi păstăile verzi. Adaugi apă cât să acopere legumele, pui un praf de sare şi unul de piper şi laşi 10 minute la foc mediu.
Torni sucul de roşii, presari boiaua şi adaugi crenguţa de cimbru. Laşi să fiarbă, iar spre sfârşit potriveşti de sare şi piper, dacă mai este cazul. Serveşti, opţional, cu pătrunjel.
foto: profimedia