Ghiveci de legume (de post)

O combinaţie de arome şi gusturi de invidiat într-o mâncare foarte simplă. Încercaţi această reţetă cu ghiveci de legume de post si nu veţi regreta.
Ingrediente
2 roşii 2 cartofi 1 vânătă mijlocie 1 conopidă cât mai mică 2 morcovi 2 cepe mijlocii 2 ardei 1 dovlecel 150 g fasole verde 200 ml suc roşii sare 2-3 linguri ulei 2-3 fire pătrunjel verde Mod de preparare
Cureţi cepele şi le tai fideluţă. Speli legumele. Cartofii îi cureţi şi-i tai cubuleţe, iar vânăta, morcovii şi dovlecelul îi tai rondele. Roşiile le opăreşti, le descojeşti şi le tai cubuleţe, la fel şi ardeii. Rupi conopida în bucheţele, iar fasolea verde în două.
Pui ulei într-un ceaun şi aşezi legumele în straturi. Primul strat ceapa, urmează morcovul, dovlecelul, conopida, vânăta, fasolea verde, ardeii, iar deasupra roşiile. Amesteci sucul de roşii cu un praf de sare şi-l torni peste acest ghiveci de legume.
Acoperi vasul şi fierbi la foc mic până scade apa. Ornezi acest ghiveci de legume cu frunze de pătrunjel verde.
sursa foto: Shutterstock