Gofre cu miere
Ştiai că prima reţetă de gofre datează din secolul al XIV-lea? Nu a durat mult până când acest îndrăgit desert franţuzesc a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume.
Ai nevoie de
500 g făină albă
6 linguriţe praf de copt
1/2 linguriţă sare
2 linguri zahăr
5 ouă
500 ml lapte
4 linguri ulei
2 linguri esenţă de rom
5-6 linguri miere
Într-un vas amesteci făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Adaugi gălbenuşurile şi laptele peste făină şi omogenizezi. Pui uleiul şi vanilia şi amesteci. La sfârşit adaugi albuşurile de ou. Pui aproximativ ¾ de cană de compoziţie în forma de gofre şi o coci pentru 5-6 minute până devine uşor arămie şi crocantă. După ce s-a răcit puţin ungi fiecare gofre cu miere.
Sursa foto http://noshingwiththenolands.com