Gofre cu spanac
Gofrele sunt pregătite şi savurate întreaga lume. Iată o reţetă de gofre, uşoară şi savuroasă.
Ingrediente
200 g spanac proaspăt
250 g făină
2 lingurițe praf de copt
sare
2 ouă
250 ml lapte
60 ml ulei vegetal
unt sau ulei, pentru uns gofrele
roșii cherry, pentru servire
spanac proaspăt, pentru ornat
Mod de preparare
Speli bine spanacul, îl pui într-un blender și mixezi până când obții o pastă fină. Separat, amesteci făina cu praful de copt și cu sarea. În alt castron, bați ouăle cu laptele și cu uleiul, apoi le adaugi, treptat, peste ingredientele uscate și amesteci până când obții un aluat omogen. Pui în aluatul de gofre și pasta de spanac, apoi adaugi brânza feta sfărâmată și amesteci bine.
Ungi aparatul de gofre cu puțin unt sau ulei. Torni aluatul fără a umple complet cavitățile din aparat, deoarece aluatul va crește în timpul gătirii. Gătești gofrele până când devin puțin crocante. Le servești calde, alături de roșii cherry feliate și decorezi cu frunze proaspete de spanac.