Gogoşi cu dulceaţă

Gogoşile, acest desert aştept cu nerăbdare de toţi membrii familiei, de la mic la mare. Pentru a obţine mereu gogoşi pufoase, iată cum să le prepari!
De ce ai nevoie pentru gogoşi cu dulceaţă
100 ml lapte
150 g iaurt
1 ou
50 g unt
500 g făină
50 g zahăr
1 praf de sare
1 lingură drojdie uscată
1 linguriţă esenţă de vanilie
coaja rasă de la /2 de lămâie
ulei, pentru prăjit
100 g frişcă
gem
150 g brânză dulce de vaci
Cum se prepară gogoşi cu dulceaţă
Freci drojdia cu 1 lingură de făină, una de zahăr şi puţin lapte cald. Laşi maiaua să crească 15 minute, apoi o amesteci cu restul de făină cernut şi laptele cald, în care ai dizolvat zahărul. Adaugi coaja de lămâie, oul, esenţa de vanilie, sarea, iaurtul, untul topit şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl laşi să crească până îşi dublează volumul. Întinzi o foaie din el şi decupezi gogoşile. Încingi uleiul şi prăjeşti pe ambele părţi ambele părţi gogoşile. Le scoţi pe prosoape de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
După ce s-au răcorit, pui un strat de gem, brânza rasă şi deasupra frişca bătută.