Gratin de dovlecei

gratin de dovlecei jpeg

Poţi prepara mâncarea ideală pentru cină, din câţiva dovlecei şi puţin caşcaval.

Ingrediente (1 tavă) 2 gălbenuşuri 100 g unt rece 250 g făină 2 linguri apă rece sare

Pentru umplutură

2 dovlecei

4 ouă

250 g caşcaval ras

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, sarea, adaugi gălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, şi frămânţi un aluat care să fie legat. Înfăşori coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute. Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tai rondele. Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi caşcavalul, piper după gust şi feliile de dovlecei şi amesteci. Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă înaltă, tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii. Înţepi coca cu dinţii unei furculiţe şi torni umplutura. Nivelezi şi dai la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. Laşi să se răcească în tavă, apoi serveşti.