Gratin de dovlecei

gratin de dovlecei jpeg

Poţi prepara mâncarea ideală pentru cină, din câţiva dovlecei şi puţin caşcaval.

Ingrediente (1 tavă) 2 gălbenuşuri 100 g unt rece 250 g făină 2 linguri apă rece sare

Pentru umplutură

2 dovlecei

4 ouă

250 g caşcaval ras

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, sarea, adaugi gălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, şi frămânţi un aluat care să fie legat. Înfăşori coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute. Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tai rondele. Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi caşcavalul, piper după gust şi feliile de dovlecei şi amesteci. Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă înaltă, tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii. Înţepi coca cu dinţii unei furculiţe şi torni umplutura. Nivelezi şi dai la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. Laşi să se răcească în tavă, apoi serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg