Guguluf cu dovleac şi nuci
Vedeta sărbătorii de Halloween este dovleacul, pe care-l poţi folosi pentru a aroma acest guguluf pufos.
De ce ai nevoie pentru guguluf
300 g dovleac răzuit
150 g nuci mărunţite
4 ouă
½ pahar zahăr
1½ linguriţe praf de copt
1 portocală
1 pahar făină
1 lingură cacao
1 praf de sare
zahăr pudră
Cum se prepară guguluful
Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă împreună cu sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albă. În aceasta compoziţie adaugi nucile mărunţite, dovleacul răzuit şi coaja de portocală. Adaugi făina, praful de copt şi pudra de cacao. La final pui spuma de albuşuri. Amesteci uşor cu o spatulă. Torni aluatul într-o tavă de guguluf tapetată. Coci prăjitura 30-40 de minute şi o serveşti dacă vrei decorată cu zahăr pudră.