Gulii la cuptor în crustă de pesmet

Dacă îţi plac vinetele sau dovleceii pane, atunci cu siguranţă vei adora şi aceste gulii, în crustă crocantă de pesmet. În plus, sunt preparate la cuptor, aşadar au mai puţine calorii decât dacă le-ai prăji în baie de ulei. Iar gustul este la fel de bun!
De ce ai nevoie pentru gulii la cuptor
50 g făină
1 praf de sare
2 ouă
200 g pesmet
1 linguriţă boia
1 praf de usturoi
5 linguri ulei
3 gulii
Cum se prepară gulii la cuptor
Speli guliile, le cureţi de coajă, le elimini capetele şi le tai felii goase de 1 cm.
Încingi cuptorul. Aşezi hârtie de copt într-o tavă. Combini făina cu sarea şi baţi separat ouăle. Amesteci pesmetul cu boiaua şi cu pudra de usturoi şi torni uleiul, apoi omogenizezi.
Treci feliile de gulii prin făină, prin ou şi la final prin pesmet. Le aşezi în tavă şi dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşti cu ce sos vrei.