Gustări crocante din dovlecei FOTO

Poţi încerca această reţetă dacă vrei să obţii o gustare simplă sau în momentele în care ai prieteni care vin în vizită. Aluatul crocant în care sunt înveliţi dovleceii este delicios, iar ingrediente precum mierea şi sarea de mare vor da un plus de savoare gustării tale.
Gustări crocante din dovlecei - Ingrediente
2 dovlecei 200 g făină 1 lingură praf de copt 1 linguriţă sare 2 linguri ulei de porumb (sau alt ulei vegetal) 300 ml apă minerală ½ linguriţă miere sare de mare ulei vegetal, pentru prăjit
Gustări crocante din dovlecei - Mod de preparare
Tai dovleceii în jumătăţi, apoi îi tai pe lungime în sferturi. Îndepărtezi seminţele făcând o tăietură pe diagonală, apoi îi tai din nou în fâşii.

Amesteci într-un castron mare făina, praful de copt şi sarea. Adaugi uleiul de porumb (sau alt ulei vegetal) şi apoi încorporezi treptat apa minerală, până se îngroaşă aluatul.

Dai bucăţile lungi de dovlecel prin aluatul obţinul, până le acoperă uniform.

Într-o tigaie adâncă, încălzeşti puţin ulei vegetal la foc mediu şi prăjeşti dovleceii aproximativ 3-5 minute, până se rumenesc frumos. Îi muţi pe un platou pregătit cu hârtie absorbantă şi îi laşi să se răcească 2-3 minute.
Apoi muţi dovleceii pe un platou pentru servire, îi stropeşti cu puţină miere şi îi condimentezi cu sare de mare. Serveşti imediat! În doar 20 de minute, ai obţinut o gustare simplă.

Sursa + foto: kitchenstories.io
Dovlecei umpluţi cu carne tocată. Reţetă arăbească
Dovlecei umpluţi cu carne tocată. Reţetă arăbească
Cea mai bună ciorbă de dovlecei cu roşii
Cea mai bună ciorbă de dovlecei cu roşii
Cele mai bune chifteluţe de dovlecei cu sos de roşii