Gustul italian al mini-ardeilor Angello Solarelli. O gustare crocantă și sănătoasă la îndemână

peperoni 2 jpeg

Odată cu cererea tot mai mare de gustări sănătoase în Europa, proiectul european Fruit and Veg Natural Health! evidențiază mini-ardeiul Angello Solarelli, o referință a producției italiene.

Potrivit cercetărilor realizate de către Institutul Euromonitor Internationals în cadrul studiului “Vocea Consumatorului: Sondaj de sănătate și nutriție” realizat în 2022, 58% dintre consumatorii din UE doresc să-și îmbunătățească propriile obiceiuri alimentare, să înlocuiască produsele bogate în zaharuri și grăsimi cu o alternativă mai sănătoasă și mai naturală. Produsele protagoniste ale acestei schimbări de consum par să fie tipul de gustări sănătoase - una dintre tendințele momentului. Conform datelor Healthy Snacks Market Value Worldwide 2021-2030aceste tipuri de gustări nutritive au o prognoză de creștere a vânzărilor anuală de +6,6% între anii 2022 și 2030, ocupând o piațăcare deja în 2021 a înregistrat aproximativ 85,6 miliarde de dolari.

Dintre alimentele sănătoase ce pot reprezenta cu success o gustare, nu pot lipsi ardeii, ce dintre toate fructele și legumele existente sunt cele mai bogate sursede vitamina C. Ca și exemplu,100 grame de ardei galben conțin 187 mg de vitamina C, unrecord.

Reținerile avute referitoare la consumul de ardei, legate în primul rând de digestibilitatea lor dificilă au o soluție. Ardeii de gustare tip Angello Solarelli, ce sunt regăsesc în forma mini, sunt multicolori, foarte digerabili deoarece nu au semințe, sunt crocanți și dulci și pot fi consumați în orice moment al zilei pentru a vă umple cu vitamina C și energie.    

Aceștia sunt produși pe tot parcursul anului, dar iarna este anotimpul lor ideal. De fapt în această perioadă ardeii mini-gustări ale brandului Solarelli luminează vitrinele din departamentele de fructe și legume și mesele italiene, printre clienți numărându-se și copiilor pe care îi atrage cu ambalajele lor pline de viață și culorile frumoase.

Mini peperone Solarello angello frutti esterni jpeg

„Solicitarea pentru acești mini-ardei este în continuă creștere. Consumatorii suntatrași de frumusețea produsului, de caracteristicile sale nutrive și ușurința cu care aceștia se pot integra în cadrul meselor. Este considerat ca fiindun produs ce face parte din trendul anti-risipă foarte important în acest moment, ce constă în realizarea meniurilor în cadrul cărora se folosește o gamă cât mai diversificată de alimentele,” declară Gianluca Casadio, Marketing Manager al Apofruit Italia, Grupulproprietar al mărcii de înaltă calitate Solarelli-Angello.

De unde provine ardeiul?

Ardeiul este o legumă de origine sud-americană care și-a găsit un mediu optim în Italia pentru cultivare. Este extrem de versatil din punct de vedere botanic, agronomic și de asemenea gastronomic fiind înzestrat cu o biodiversitate naturală enormă ce au permis realizarea mai multor cercetări în jurul formei, culorii, condimentării și digestibilității, oferind astfel o gamă largă de soiuri de consum. Caracteristicile ardeiului l-au făcut adaptabil la zona de producție a Italiei atingând o calitate organoleptică excelentă la latitudinile țării. Din această cauză, sortimentul Angello Solarelli este un produs rezultat al industriei agroalimentare italiene, purtând la vedere marca “Made in Italy” de unde provine cultura productivă.

În Italia, tradiția de producție a stimulat întotdeauna consumul de ardei, aceste elemente fiind interconectate. Potrivit unei cercetări a observatorului permanent GfK Consumer Panel, au fost achiziționați ardei în 2021 de peste 16,3 milioane de familii italiene, înregistrând un indice de penetrare de 62,8%. Cetăţenii europeni nu sunt mai prejos, plasând ardeii printre primele legume consumate imediat după roşii şi ceapă, cu aproape 2 kg/an de consum total pe cap de locuitor (sursa cbi.eu).

Mini peperone Solarello angello jpeg

Sortimentul de ardei Angello Solarelli ar trebui consumat de preferință crud, în delicioase salate multicolore pentru a-i aprecia crocantitatea extraordinară și pentru a-și păstra intacte caracteristicile nutriționale, în special pentru aportul de vitamina C care, după cum se știe, este termolabilă (ca referire la preparatele la cuptor sau ușor coapte în tigaie). Îmbunătățirea gustărilor cu mini-ardeii Angello Solarelli se încadrează în obiectivele proiectului “Sănătate Naturală cu ajutorul fructelor și legumelor!”  finanțat de Uniunea Europeană și AOP Vi.Va., împreună cu unele dintre cele mai importante companii italiene din sectorul agroalimentar al fructelor și legumelor. Acest proiect promovează inclusiv consumul și recunoașterea valorilor fructelor și legumelor în rândul consumatorilor din Italia, România și Olanda.

Toate informațiile referitoare la utilizarea ardeilor mini în bucătărie, aportul nutrițional și calitățile lor organoleptice sunt disponibile pe site-ul proiectului: www.fruvenh.it