Hamburger la grătar

E weekend! E soare, cald! dacă mergeţi la iarbă verde, iată propunerea noastră de grătar pentru zilele acestea!
Ingrediente
600 g carne tocată de vită 1 ceapă mare 2 ouă ½ linguriţă coriandru uscat ½ linguriţă chimen măcinat sare piper
ketchup picant
salată verde
Preparare
Toci ceapa mărunt, o căleşti 1-2 minute în puţin ulei şi o amesteci cu carnea tocată, ouăle bătute ca pentru omletă, coriandru, chimen măcinat, sare şi piper, după gust. Frămânţi bine cu mâna pentru a obţine o compoziţie omogenă. Din compoziţia obţinută, modelezi între palme hamburgerii, pe care îi laşi apoi la frigider circa o oră. Înainte să-i pui pe grătar, îi aplatizezi puţin cu mâna, îi aşezi pe grătarul bine încins şi îi rumeneşti pe ambele părţi. Îi serveşti fierbinţi, asezonaţi cu ketchup picant sau cu salată verde.