Humus cu ceapă verde şi pătrunjel, reţetă de post

1 humus cu ceapa verde si patrunjel1 jpg jpeg

Mai sunt câteva săptămâni bune până la Paşte, aşa că în perioada postului poţi consuma o mulţime de preparate din legume, cum ar fi acest humus cu ceapă verde şi pătrunjel. Gustarea porneşte de la reţeta de bază de humus, la care se adaugă câteva cepe verzi şi pătrunjel proaspăt. Îl poţi ţine fără grijă la frigider şi îl poţi mânca pe pita (lipie), cu legume sau în sendvişuri sau preparate de tip wrap.

Humus cu ceapă verde şi pătrunjel - Ingrediente

425 g năut din conservă 2 linguri ulei de măsline 60 ml zeamă de lămâie 60 g tahini 1 căţel de usturoi ½ linguriţă sare ¼ linguriţă chimion măcinat 3-4 cepe verzi 1 legătură pătrunjel verde

Humus cu ceapă verde şi pătrunjel - Mod de preparare

Tai cepele cât mai fin şi alegi frunzele de pe tulpinile de pătrunjel. Scurgi năutul de lichid şi pui boabele într-un robot de bucătărie, împreună cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, pasta tahini, usturoiul, sarea şi chimionul. Mixezi până când compoziţia este omogenă. Dacă pasta este prea uscată, adaugi câteva linguri de apă, ceva mai mult ulei de măsline sau lichid din conserva de năut.

image

Guşti humusul şi potriveşti de sare, chimion, zeamă de lămâie sau usturoi, după preferinţă. Adaugi pătrunjelul şi ceapa în robotul de bucătărie şi amesteci până la omogenizare.

image

Sursa + foto: www.budgetbytes.com

www.budgetbytes.com

Humus din linte verde, reţetă de post

Humus din linte verde, reţetă de post

Humus de morcovi

Humus de morcovi

Humus cu avocado, reţetă în paşi

Humus cu avocado, reţetă în paşi