Humus din sfeclă roșie

humus din sfecla rosie jpg

Reţeta de hummus din sfeclă roșie va fi perfectă pentru tine şi cei dragi.

Ingrediente

1 sfeclă roșie mare, fiartă și descojită

1 cană năut din conservă, scurs și clătit

2 linguri pastă de susan (tahini)

2 căței de usturoi

3 linguri ulei de măsline extravirgin

zeama de la 1/2 lămâie

1 lingură semințe de floarea-soarelui

sare și piper

semințe de susan negru

pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie, adaugi năutul, pasta de susan, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, zeama de lămâie, semințele de floarea-soarelui, sfecla roșie tăiată cubulețe, sarea și piperul și mixezi până obții o pastă omogenă. Dacă humusul este prea gros, poți adăuga apă sau lichid din conserva de năut, treptat, câteva linguri, pentru a-l subția până la consistența dorită.

Lași la răcit în frigider și poți servi pe pâine prăjită. Poți decora cu semințe de susan negru și pătrunjel.