Îngheţată cu brânză şi bucăţele de ciocolată

inghetata cu branza si bucatele de ciocolata jpeg

Îngheţata prepartă în casă este cea mai bubnă. Ai şi astiafcţia unei combinaţii de texturi şi gusturi pe care ţi-ai dorit-o, dar şi a unui desert preparat cu mâinile tale. Aşa că prepară şi tu o îngheţată cu brânză şi buxăţele de ciocolată înainte să dai fuga să cumperi de la magzin şi vei obţine un rezultat inedit.

Îngheţată cu brânză şi bucăţele de ciocolată - Ingrediente

400 g brânză de vaci cremoasă 150 g zahăr 150 ml apă 3 albuşuri 2 linguri zeamă de lămâie 100 g ciocolată frunze de mentă

Îngheţată cu brânză şi bucăţele de ciocolată - Cum se prepară

Se pun într-o cratiţă, la foc mic, apa, zeama de lămâie şi zahărul. Se amestecă încet, până se dizolvă zahărul şi când ­ajunge la punctul de fierbere se ia cratiţa de pe foc şi se lasă la răcit. Separat, se mixează brânza de vaci, se amestecă bine cu cele două albuşuri, apoi se adaugă treptat în crăticioară, amestecând mereu până se obţine o compoziţie omogenă. Se pune la congelator. După 30 de minute se scoate din congelator, se adaugă ciocolata tăiată bucăţele mici, se amestecă şi se pune din nou la congelator. Îngheţata cu brânză şi bucăţele de ciocolată se scoate din nou după 30 de minute, se amestecă pentru a nu se forma ace de gheaţă, apoi se lasă să îngheţe. Se serveşte ornată cu frunze de mentă parfumate şi bucăţele de ciocolată.