Îngheţată cu căpşuni, afine, cireşe şi kale

Profită de fructele verii şi prepară-ţi chiar acum un desert răcoritor. Reţeta pe care ţi-o prezentăm este foarte simplă şi ai nevoie doar de câteva ingrediente. Încearcă şi tu, iar deliciosul desert te va cuceri cât ai zice „îngheţată pe băţ”! Bucură-te de acest desert sănătos, care are multe beneficii datorită verzei furajere kale, un superaliment bun pentru ficat.
Îngheţată cu căpşuni, afine, cireşe şi kale - Ingrediente (4 porţii)
350 g amestec de fructe congelate sau proaspete (căpşuni, afine, cireşe) 1 mână de frunze proaspete de kale 60 ml suc de fructe, după preferinţă
Îngheţată cu căpşuni, afine, cireşe şi kale - Mod de preparare
Pui fructele dezgheţate într-un blender şi le mixezi până la omogenizare. Adaugi treptat sucul de fructe preferat, în timp ce amesteci cu blenderul, până când compoziţia capătă o consistenţă lichidă.
Pui amestecul în forme de îngheţată. Dacă nu ai forme, poţi să foloseşti pahare de plastic sau de hârtie. Torni compoziţia în fiecare pahar de plastic, acoperi cu folie de aluminiu şi înfigi un beţişor de lemn prin centrul foliei, direct în piureul de fructe care se va transforma în îngheţată.
Dai recipientele la congelator cel puţin 5 ore sau le laşi peste noapte să îngheţe. Când e gata, te poţi răsfăţa cu o delicioasă îngheţată cu căpşuni, afine, cireşe şi kale.
Sursa + foto: www.liversupport.com
Cea mai bună îngheţată de lămâie
Cea mai bună îngheţată de lămâie
Cea mai bună îngheţată de coacăze roşii