Îngheţată cu căpşuni şi smântână

inghetata jpeg

Pentru că sezonul căpşunilor este la început, nu putea lipsi de pe lista noastră de recomandări îngheţata cu căpşuni şi smântână.

De ce ai nevoie pentru îngheţată cu căpşuni şi smântână

400 g căpşuni

400 ml smântână

100 g ciocolată albă

Cum se prepară îngheţata cu căpşuni şi smântână

Rupi ciocolata bucăţi şi o pui la topit pe baie de aburi. Adaugi smântâna şi amesteci până se omogenizează. Când s-a înfierbântat, dai deoparte.

Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţa şi le pasezi. Amesteci căpşunile cu smântâna şi ciocolata şi pui îngheţata într-o caserolă. Ţii la rece minim 4-5 ore şi amesteci din oră în oră, pentru a nu se forma cristale de gheaţă.