Îngheţată cu cremă de brânză

inghetata cu crema de branza jpeg

Dacă ai încercat toate variantele de îngheţată cu fructe, astăzi îţi propunem ceva noi, îngheţată cu cremă de brânză!

De ce ai nevoie pentru îngheţată cu cremă de brânză

Pentru îngheţată

170 g cremă de brânză, simplă

200 g iaurt grecesc

350 g lapte condensat

zeama de la ½ de lămâie

100 g zahăr

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru sos

400 g zmeură

2 linguri zahăr

zeama de la ½ de lămâie

Cum se prepară îngheţata cu cremă de brânză

Pentru sos, pui toate ingredientele într-o cratiţă, pe foc mic. Când s-a înmuiat zmeura, o pasezi  până capătă consistenţa unui gem. Laşi sosul să fiarbă, amestecând constant până când scade la jumătate. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.

Pentru îngheţată, pui toate ingredientele în blender şi le amesteci până se omogenizează. Dai compoziţia la rece 1-2 ore, după care torni jumătate din ea într-un tavă de chec, o parte din sos, restul de compoziţie şi din nou sos. Dai îngheţata la congelator pentru câteva ore.

Sursa foto http://reciperunner.com

http://reciperunner.com