Îngheţată de caramel sărat

Îngheţatele cu caramel sunt printre cele mai apreciate, dar cea cu caramel sărat are un gust aparte, fiind ca explozie de senzaţii. Răcoreşte-te în această vară cu o porţie de îngheţată de caramel sărat.
De ce ai nevoie pentru îngheţată de caramel sărat
Pentru caramel
2 căni zahăr
2 căni smântână
1 lingură sare de mare
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru îngheţată
2 căni lapte
2 căni smântână
½ cană zahăr
6 ouă
Cum se prepară îngheţata de caramel sărat
Pentru caramel, topeşte zahărul într-o cratiţă încăpătoare, până capătă o nuanţă arămie.Toarnă smântâna peste caramel şi amestecă până se omogenizează. Dă deoparte şi adaugă sarea de mare şi esenţa de vanilie. Lasă să se răcească.
În alt vas amestecă laptele, smântâna şi zahărul. Pune pe foc şi amestecă până încep să clocotească. Bate ouăle separat, şi când laptele este uşor călduţ toarnă puţin câte puţin peste ouă, amestecând bine. Pune vasul pe foc şi amestecă până se îngroaşă, fără să fiarbă. Dă deoparte şi adaugă caramelul. Toarnă în formă şi dă la congelator, amestecând la fiecare jumătate de oră, timp de 3 ore.
Sursa foto http://confessionsofapickyeater.com