Îngheţată de ciocolată

Cui nu-i place ciocolata? Cui nu-i place îngheţata vara, în zilele toride?
Ingrediente
500 ml lapte 100 g zahăr pudră 3 ouă 2 linguri pudră de cacao 50 g ciocolată amăruie zeamă de lămâie 1 lingură amidon alimentar 4 linguri frişcă 1 praf de sare
Mod de preparare
Se freacă gălbenuşurile cu 3 linguri de zahăr, amidonul şi pudra de cacao. Se toarnă peste ele laptele fiert şi răcit, apoi se lasă la fiert, la foc mic, până se îngroaşă, la consistenţa unei creme.Separat, se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, restul de zahăr şi câteva picături de lămâie. Se amestecă cu crema de lapte şi cacao, iar la sfârşit se încorporează frişca.Se adaugă ciocolata tăiată bucăţele, se amestecă puţin, astfel încât ciocolata să rămână cât mai grupată şi se pune la congelator pentru minimum 2-3 ore, apoi se poate servi.