Îngheţată de pepene roşu

Pepenele roşu conţine apă în proporţie de până la 93%. Şi asta nu e cu nimic rău având în vedere că pentru cei care ţin la siluetă nu există nici un pericol de îngrăşare dacă mănâncă pepene rpşu. dar pentru un desert special avem o reţetă de îngheţată cu pepene roşu.
Ingrediente
Pentru îngheţată ½ pepene galben 120 g zahăr 150 ml apă 2 linguri miere 2 linguri rom alb 250 g iaurt 150 ml lapte
100 g zahăr
50 ml apă
50 ml rom alb
500 g pepene roşu
½ pepene galben
200 g fursecuri de orice fel
Preparare
Amesteci apa cu zahărul şi mierea şi le fierbi la foc mic 5 minute. Laşi să se răcească această compoziţie şi o amesteci cu laptele, romul, iaurtul şi miezul de pepene. Torni compoziţia într-un vas de metal şi laşi la congelator 4 ore.Prepari lichiorul pentru care caramelizezi zahărul, adaugi apa fierbinte şi fierbi până se dizolvă zaharul caramelizat. După ce s-a răcit, amesteci cu rom. Tai pepenele bucăţi, pe care le aşezi în boluri, adaugi fursecuri, pe care le stropeşti cu lichior, şi pui îngheţata. Serveşti imediat.