Îngheţată de vanilie şi rubarbă

Cremoasă şi cu un gust fin îngheţata de vanilie şi rubarbă este exact ceea ce ai nevoie în aceste zile caniculare de iulie.
De ce ai nevoie pntru îngheţată de vanilie şi rubarbă
2 căni rubarbă tocată
coaja de la ½ lămâie
6 gălbenuşuri
500 ml smântână
500 ml lapte
¾ cană zahăr
1 esenţă de vanilie
Cum se prepară îngheţata de vanilie şi rubarbă
Pune hârtie de copt într-o tavă şi dă drumul la cuptor. Amestecă rubarba cu coaja de lămâie şi ¼ cană de zahăr, pune-o în tavă şi coace-o pentru 15-20 de minute. Paseaz-o cu un blender şi dă-o la frigider. Amestecă laptele, smântâna, ¼ cană de zahăr, esenţa de vanilie şi pune vasul pe foc. Când începe să clocotească dă deoparte. Bate gălbenuşurile cu restul de zahăr şi pune-le peste lapte. Pune din nou cratiţa pe foc şi amestecă până se îngroaşă. Dă deoparte, încorporează rubarba şi amestecă. Toarnă în forme şi dă la congelator, amestecând din 30 în 30 de minute, timp de 3 ore, pentru a sparge cristalele de gheaţă.
Sursa foto http://cherryncinnamon.blogspot.ro