Îngheţată pe băţ, din doar 4 ingrediente - Reţeta pas cu pas

inghetata pe bat jpeg

În doar 20 de minute vei reuşi să prepari o îngheţată delicioasă, însă va trebui să aştepţi cel puţin 4 ore până când se va întări bine în congelator.

Ingrediente

425 g mandarine, scurse 10 g zahăr vanilat 80 g iaurt cu un conţinut mare de grăsime 50 ml smântână pentru frişcă

Mod de preparare

Scurgi mandarinele şi le pasezi într-un vas, cu ajutorul blenderului, împreună cu zahărul vanilat.

image

Încorporezi iaurtul natural şi amesteci.

image

Baţi frişca până devine o spumă tare şi o încorporezi în compoziţia de îngheţată.

image

Dacă ai forme de îngheţată, le umpli pe toate cu compoziţia omogenă. Dacă nu, le pui într-un recipient din plastic şi le dai la congelator cel puţin 4-5 ore şi din când în când, amesteci cu o furculiţă, ca să nu se formeze cristale de gheaţă.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io