Jeleuri de casă
Vă plac jeleurile? Încearcă aceste bucurii fara calorii.
Ingrediente
500 g fructe proaspete (căpșuni, zmeură, afine)
30 g gelatină fără aromă
sucul de la o lămâie mică
îndulcitor, la alegere
Mod de preparare
Speli și cureți fructele, le tai bucăți mai mici, le pui într-o cratiță și adaugi sucul de lămâie. Amesteci bine și lași fructele să fiarbă la foc mic 15 minute sau până când acestea devin moi și încep să se descompună. Pasezi fructele în blender sau cu o furculiță, pentru a obține o pastă omogenă. Îndulcești după gust, cu îndulcitorul preferat și amesteci bine.
Hidratezi gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o încălzești într-o cratiță la foc mic, amestecând continuu, până când se dizolvă complet. Adaugi gelatina dizolvată în pasta de fructe, amesteci și dai la frigider pentru a se întări.
Tai jeleurile bucăți sau felii, după preferință.