Jeleuri de casă
Ţi se vor topi în gură, iar cei mici nu se vor mai sătura de aceste jeleuri de casă.
Ai nevoie de
6 foi de gelatină
1 cană apă rece
1 cană şi jumătate apă fierbinte
4 căni zahăr
¼ lingură esenţă de lămâie, portocală, mentă etc
Colorant alimentar
Amestecă într-un vas încăpător apa rece cu gelatina şi aşteaptă câteva minute. Toarnă apa clocotită peste gelatină. Amestecă şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc şi când dă în clocot, dă focul mai mic şi amestecă până se topeşte tot zahărul. Dă deoparte, împarte în mai multe vase şi adaugă ce extract vrei, în care să pui mai apoi şi colorant alimentar. Toarnă compoziţia de jeleu colorat în forme de bomboane din silicon şi dă jeleurile la rece pentru câteva ore. Pentru aspect poţi da aceste jeleuri colorate prin zahăr.
Sursa foto http://www.thestayathomechef.com