Ketchup aromat

ketchup jpeg

Această reţetă de ketchup ne-a trimis-o cititoarea noastră Dumitrana Mihaela. Mulţumim, Mihaela! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente: 5 kg rosii bine coapte 3 kg ardei capia rosii 10 cepe oregano busuioc piper rosu şi negru cimbru maghiran sare

Mod de preparare:

Roşiile se opăresc puţin şi se curaţă de pieliţe. Ardeii capia se coc pe grătar sau în cuptor, după care se curaţa de pieliţe şi seminţe. Ceapa se curaţa, se toaca mărunt şi se căleşte în câteva linguri bune de ulei. Roşiile şi ardeii bine curataţi se zdrobesc în robot sau cu blenderul, se amestecă cu ceapa călită şi mirodeniile şi se pun la fiert pentru aproximativ 1 ora, până când amestecul mai scade.

Când este gata, se pune în borcane, se înfiletează bine şi se sterilizează în cuptorul incins pentru aproximativ 1 oră. După ce oprim flacăra, acoperim cu ceva călduros şi lăsăm aşa până a doua zi când punem borcanele în cămară.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.