Legume coapte cu mămăligă

Bolnavilor de inimă li se recomandă mâncărurile gătite doar la cuptor, la rotisor sau fierte. Ei nu trebuie să consume mai mult de 200 g de carne pe zi, fie că este vorba de vită, pasăre sau de peşte. De asemenea, cantitatea de ulei nu trebuie să depăşească 5-8 linguri pe zi, iar aportul de sare (sodiu) trebuie să fi e cât mai scăzut, pentru a nu favoriza creşterea tensiunii arteriale. Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, încearcă reţeta de legume coapte cu mămăligă.
Ai nevoie de
200 g fasole verde 300 g ciuperci 1 roşie 1 ardei 1 morcov mic 3-4 căţei de usturoi sare piper 3-4 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie pătrunjel verde mămăligă rece
Preparare
Opăreşti 5 minute fasolea verde în apă cu sare, o scurgi şi o treci printr-un jet de apă rece pentru a-şi păstra culoarea. Tai restul legumelor după dorinţă şi le amesteci cu ulei, un praf de piper şi unul de sare. Le aşezi într-o tavă, în care ai întins hârtie de copt şi le dai la cuptor, la foc mic, până se înmoaie. Tai mămăliga felii şi o rumeneşti pe grătar. După ce scoţi legumele din cuptor, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi presari pătrunjel. Le serveşti cu mămăligă rumenită.