Legume la cuptor

legume la cuptor jpeg

O mâncare gustoasă cere întotdeauna un vin bun. Iar mâncărurile din legume, mai uşoare, cum este această mâncare de legume la cuptor s epot aaocia oricând cu un Sauvignon Blanc.

Ingrediente

1 vânătă 1 dovlecel 1 ceapă 1 ardei gras pătrunjel sare piper caşcaval ras ulei 3 linguri suc de roşii

Mod de preparare

Speli legumele, iar ardeiului îi elimini seminţele şi cotorul. Toci pătrunjelul. Ceapa o tai julien, vânăta şi dovlecelul cubuleţe, iar ardeiul gras fâşii. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa. Apoi pui legumele în tigaie, torni un pahar cu apă şi sucul de roşii. Amesteci, pui sare şi piper şi laşi pe foc 20 de minute. Apoi dai la cuptorul încins alte 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate, presari caşcavalul ras. Scoţi şi presari pătrunjel tocat şi serveşti cât e caldă.