Legume marinate la cuptor

Cei care ţin regim sau care postesc, sunt invitaţii noştri să încerce această reţetă de legume marinate la cuptor.
De ce ai nevoie pentru legume marinate la cuptor
2 morcovi
1 dovlecel
2 sfecle roşii
1 ţelină
1 ceapă
2 păstârnaci
1 vânătă mică
10 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei
3 linguri oţet
sare
1 lingură ierburi uscate, după preferinţă
Cum se prepară legume marinate la cuptor
Descojeşti legumele, înafară de vânătă, şi le tai pe toate cubuleţe. Combini uleiul cu oţetul, sare după gust şi adaugi ierburile aromate. Toci căţeii de usturoi şi-i adaugi în marinată. Torni marinata peste legume şi amesteci. Dai legumele la rece 1-2 ore, după care le pui în tavă şi le dai la cuptor aproximativ o oră, amestecând din când în când. În funcţie de preferinţe mai poţi adăuga şi alte legume, cum sunt cartofii sau fasolea verde.