Legume marinate la cuptor

1366727998 076jardiniera 20cu 20legume jpeg

Cei care ţin regim sau care postesc, sunt invitaţii noştri să încerce această reţetă de legume marinate la cuptor.

De ce ai nevoie pentru legume marinate la cuptor

2 morcovi

1 dovlecel

2 sfecle roşii

1 ţelină

1 ceapă

2 păstârnaci

1 vânătă mică

10 căţei de usturoi

3-4 linguri ulei

3 linguri oţet

sare

1 lingură ierburi uscate, după preferinţă

Cum se prepară legume marinate la cuptor

Descojeşti legumele, înafară de vânătă, şi le tai  pe toate cubuleţe. Combini uleiul cu oţetul, sare după gust şi adaugi ierburile aromate. Toci căţeii de usturoi şi-i adaugi în marinată. Torni marinata peste legume şi amesteci. Dai legumele la rece 1-2 ore, după care le pui în tavă şi le dai la cuptor aproximativ o oră, amestecând din când în când. În funcţie de preferinţe mai poţi adăuga şi alte legume, cum sunt cartofii sau fasolea verde.