Legume pe grătar

Grilled Vegetables with Feta Cheese jpeg

O garnitură uşoară şi săţioasă, legumele pe grătar de sezon pot fi alăturate oricărei fripturi sau consumate ca atare. Încearcă şi tu reţeta cu felii de piept de porc pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente:

2 cepe roşii 1 vânătă 1 praz 1 dovlecel 1 ardei 8 felii piept de porc 3-4 linguri ulei sare piper 100 g telemea, opţional cimbrişor proaspăt, opţional

Mod de preparare

Tai vânăta felii, pe care le sărezi, le laşi 15 minute să iasă amăreala, apoi le ştergi cu un prosop de hârtie. Feliezi pe lung dovlecelul, tai cepele şi prazul curăţate bucăţi, la fel şi ardeiul.

Stropeşti legumele şi carnea cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le aşezi pe grătar şi le laşi până când se rumenesc pe toate părţile. Le serveşti, dacă vrei, cu telemea şi cimbrişor.