Lichior de coacăze

SF316156 jpeg

De ce să cumperi băuturi din comerţ, când le poţi prepara în casă, rapid şi fără dureri de cap? Iar pentru asta nu-ţi trebuie decât o mână de fructe, un pic de tărie şi ...poftă de ciocnit!

Ingrediente

1 kg coacăze 1 kg zahăr rachiu de prună

Mod de preparare

Speli coacăzele şi le cureţi de codiţe. Într-un borcan mai mare care se închide ermetic, aşezi coacăzele, pui zahărul şi amesteci.

Laşi două zile amestecul într-un loc întunecos şi răcoros. Torni rachiu de prună cât să acopere fructele şi mai laşi 8-10 zile. Scurgi lichidul format şi îl pui în sticle.

Dacă doreşti, mai poţi turna rachiu şi după ce l-ai scurs pe primul, dar aroma de coacăze se „diluează“.

sursa foto: Stockfood