Lipii greceşti cu chiftele de curcan
Poţi servi lipiile greceşti cu chiftele de curcan fie ca aperitiv, fie ca fel principal. Încearcă-le şi tu!
De ce ai nevoie ca să faci lipii greceşti cu chiftele de curcan:
500 g carne tocată de curcan
buş
mărar verde tocat
lămâie, tăiată pe jumătate
rdei (1 galben şi 1 roşu), tăiaţi în felii subţiri
roşii cherry, tăiate în jumătăţi
110 g iau
Încălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă. Într-un castron combini carnea de curcan, albuşul de ou, prazul tocat, mărarul, chimenul, coriandrul şi sarea şi piperul, după gust. Cu mâna iei din compoziţie şi formezi 20 chiftele, apoi le aşezi în tavă. Le dai la cuptor până se rumenesc, circa 4-5 minute. Storci zeama de la jumătate de lămâie deasupra.
Într-un bol, storci zeama celeilalte jumătăţi de lămâie. Adaugi ardeii graşi, ardeiul iute, roşiile, uleiul de măsline, prazul feliat, sare şi piper, după gust şi amesteci ca să se combine.
Întinzi iaurtul pe lipii, pui deasupra chiftele şi cu lingura torni din sos peste fiecare din ele.
Sursa: https://www.womansday.com/