Madlene

Prăjiturele aromate şi gustoase pentru toţi cei dragi ce merită răsfăţaţi!
Ingrediente (20 bucăţi) 125 g unt 130 g făină ½ plic praf de copt 1 vârf cuţit de sare 3 ouă mari 130 g zahăr coaja de la o lămâie esenţă de vanilie
Mod de preparare
Topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. Cerni făina şi o pui într-un bol. Adaugi praful de copt şi sarea şi amesteci. Încorporezi făina, amestecând cu o spatulă, de sus în jos, până când compoziţia se omogenizează. Pui untul topit şi amesteci. Dai aluatul la frigider, o oră. Tapetezi formele de madlene şi torni compoziţia. Laşi la cuptor 10-15 minute.