Madlene cu caise

thi9380 jpeg

Caisele sunt pe final de sezon! S-au copt cam târziu anul acesta şi acesta este un motiv pentru care încă le mai găseşti prin pieţe. Ca să nu mai vorbim de supermarketuri! Aşa că ne-am gândit că aţi putea pregăti această reţetă de madlene

6-8 prăjituri Dificultate mică Preparare 60’ Ingrediente

100 g unt

30 g îndulcitor

4-5 caise

220 g făină

1 praf sare

4 ouă

1 praf copt

Mod de preparare

Speli caisele, le scoţi sâmburii şi le tai jumătăţi.

Amesteci sarea cu făina şi cu praful de copt, apoi le cerni într-un bol.

Separat, baţi ouăle cu zahărul până când obţii o cremă pufoasă, iar zahărul s-a topit. Încorporezi făina, apoi adaugi untul topit în fir subţire, amesteci bine de sus în jos cu o paletă.

Tapetezi formele de madlene şi toni în ele aluat, pui o jumătate de caisă, apoi mai torni puţin aluat. Ai grijă ca în forme să torni aluat până la jumătate. Dai tava la cuptorul încins şi ţii până când devin aurii.

sursa foto: Photoland



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg