Madlene cu caise

thi9380 jpeg

Caisele sunt pe final de sezon! S-au copt cam târziu anul acesta şi acesta este un motiv pentru care încă le mai găseşti prin pieţe. Ca să nu mai vorbim de supermarketuri! Aşa că ne-am gândit că aţi putea pregăti această reţetă de madlene

6-8 prăjituri Dificultate mică Preparare 60’ Ingrediente

100 g unt

30 g îndulcitor

4-5 caise

220 g făină

1 praf sare

4 ouă

1 praf copt

Mod de preparare

Speli caisele, le scoţi sâmburii şi le tai jumătăţi.

Amesteci sarea cu făina şi cu praful de copt, apoi le cerni într-un bol.

Separat, baţi ouăle cu zahărul până când obţii o cremă pufoasă, iar zahărul s-a topit. Încorporezi făina, apoi adaugi untul topit în fir subţire, amesteci bine de sus în jos cu o paletă.

Tapetezi formele de madlene şi toni în ele aluat, pui o jumătate de caisă, apoi mai torni puţin aluat. Ai grijă ca în forme să torni aluat până la jumătate. Dai tava la cuptorul încins şi ţii până când devin aurii.

sursa foto: Photoland