Mămăligă cu tocăniţă de vită

Mămăliga este un preparat apreciat atât de români cât şi de italieni. Nu lipseşte de lângă tochitură, peşte sau alte preparate din carne. Iată cum poţi face mămăligă cu tocăniţă de vită.
De ce ai nevoie pentru mămăligă cu tocăniţă de vită
Pentru mămăligă
500 ml apă
mălai
apă
50 g telemea
Pentru tocăniţă
2 linguri ulei
500 g carne de vită
1 ceapă
½ ţelină
2 morcovi
3 căţei de usturoi
sare
piper
2 linguri pastă de tomate
4 linguri parmezan
200 ml vin roşu
200 ml lapte
pătrunjel
Cum se prepară mămăliga cu tocăniţă de vită
Sotezi în ulei ceapa tocată cu morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe, adaugi usturoiul pisat şi laşi 10 minute să se înăbuşe legumele. Adaugi carnea de vită tăiată cubuleţe şi amesteci până când carnea îşi schimbă culoare, iar zeama lăsată se evaporă. Pui restul ingredientelor, înafară de parmezan şi pătrunjel, şi laşi tocăniţa să fiarbă la foc mic. Când este aproape gata, adaugi parmezanul, pătrunjelul tocat şi stingi focul.
Între timp, dai în clocota apa pentru mămăligă, adaugi puţină sare şi mălai cât să obţii consistenţa unei smântâni. Laşi să fiarbă la foc mic, adaugi telemeaua şi omogenizezi, apoi răstorni mămăliga. O serveşti cu tocăniţă de vită.
Sursa http://tasteandsee.com