Mămăligă moldovenească, reţeta tradiţională

Mămăliguţa caldă este un deliciu şi a avut întotdeauna un loc de cinste în bucătăria românească. Poate să fie servită alături de orice fel de mâncare sau consumată ca atare. Încearcă o reţetă moldovenească, foarte uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a pregăti mămăliga moldovenească
6 pahare de apă
3 pahare făină de mălai
sare, după gust
Cum pregăteşti mămăliga moldovenească
Pui apa cu sare la fiert într-un ceaun, apoi presari o lingură de mălai. Când începe să fiarbă, adaugi făina în ploaie şi amesteci cu un tel, pentru a evita cocoloaşele. Laşi sa fiarbă la foc mediu, aproximativ 3-4 minute. Când se mai îngroaşă înlocuieşti telul cu o lingură mare de lemn, amesteci continuu şi o mai laşi la foc mic, 10-15 minute. Poţi unge pe deasupra cu puţin unt, pentru a nu face crustă. Răstorni ceaunul pe un platou sau fund de lemn. Tai cu aţă simplă de cusut. Serveşti imediat cu orice fel de mâncare, după gust.
Sursa foto https://food-hacks.wonderhowto.com