Mămăligă rumenită cu pastă de ardei

mamaliga cu ardei jpeg

Cu siguranţă îţi rămâne o bucată de mămăligă rece, cu care nu ştii ce să faci. Ei bine, poţi prepara un aperitiv inedit, mămăligă prăjită cu pastă de ardei.

De ce ai nevoie pentru mămăligă rumenită cu pastă de ardei

Mămăligă rece, tăiată rondele

sare

3 ardei graşi

5-6 linguri ulei de măsline

6 căţei de usturoi

2-3 crenguţe cimbru

piper

2-3 felii brânză feta

Cum se prepară mămăliga rumenită cu pastă de ardei

Coace ardeii pe toate părţile, după care presară sare peste ei şi pune-i într-un vas acoperiţi cu un capac. Lasă-i 10-15 minute, după care curăţă-i de coajă. Rupe-i bucăţi, îndepărtează seminţele şi pune-i într-un sos făcut din 4 linguri ulei de măsline, căţeii de usturoi pisaţi, piper după gust şi crenguţele de busuioc. Ţine la marinat 15 minute.

Unge cu ulei fiecare rondea de mămăligă şi pune un praf de sare. Rumeneşte mămăliga pe grill sau pe grătar, pe ambele părţi. Toacă ardeii mărunt sau pune-i cu tot cu marinată în blender. Aşază pe fiecare rondea câte o lingură de pastă de ardei, iar deasupra pune bucăţi de brânză feta.

Se servesc calde.

Sursa foto http://www.bloggingoverthyme.com

http://www.bloggingoverthyme.com