Mâncare de cartofi noi cu brânză la cuptor

Ştim că aportul caloric al cartofilor este mare, mai ales dacă nu îi consumăm simpli, ci preparaţi în fel şi chip. Nu ne-am putut însă abţine azi să preparăm o delicioasă mâncare de cartofi noi cu brânză la cuptor, o mâncare aşa, pe gustul românilor, ca garnitură sau ca atare, venită de undeva de pe meleaguri franţuzeşti.
Mâncare de cartofi noi cu brânză la cuptor - Ingrediente:
1 kg cartofi noi foarte mici 200 g brânză de oaie 3 ouă 2 linguri smântână 3 linguri ulei pătrunjel şi mărar verde sare piper
Mâncare de cartofi noi cu brânză la cuptor - Mod de preparare:
Fierbi în apă cu sare cartofii curăţaţi, după care îi aşezi într-o formă unsă generos cu ulei. Razi brânza, o amesteci cu ouăle bătute, cu smântâna şi pui piper. Torni totul peste cartofi şi îi introduci la cuptor pentru 20 de minute. Serveşti imediat mâncarea de cartofi noi cu brânză la cuptor, cu verdeaţă deasupra.