Mâncare de post cu amestec mexican

Mâncare de post cu amestec mexican jpeg

Când nu ai prea mult la dispoziţie să găteşti şi ai în congelator o pungă de legume amestec mexican, poţi face mâncare de post foarte gustoasă uşor şi rapid. Mâncarea mexicană este de obicei picantă şi foarte amestecată. Cu ajutorul acestui amestec putem face mâncare românească foarte simplu.

Mâncare de post cu amestec mexican – supă cremă de legume

Se ia punga congelată de amestec mexican şi se lasă puţin la dezgheţat. Se taie mărunt 2 cepe şi se lasă 3 minute la călit. Se spală bine amestecul mexican şi se pune peste ceapa călită pentru 2 minute. Peste aceasta se adaugă 1 litru jumătate de apă şi se lasă să fiarbă bine. După ce a fiert 20-30 de minute se strecoară legumele de supă. Supa se păstrează. Legumele se pisează cu ajutorul unui blender, iar apa se pune treptat peste compoziţie. Se poate să se strivească direct, fără să se separe. Se serveşte fierbinte, cu verdeaţă tocată deasupra şi cu crutoane.

Mâncare de post cu amestec mexican – orez cu legume

Se lasă legumele la dezgheţat, se spală bine şi se pun la călit împreună cu 2-3 cepe tocate mărunt. Se lasă 5-6 minute şi se acoperă apoi cu apă. Se mai lasă la fiert 5 minute, timp în care se spală orezul şi se pune apă la fiert separat (de trei ori cantitatea orezului). Se pune şi orezul peste legume, se mai lasă 2-3 minute la călit şi se toarnă apa fiartă peste. Se lasă la fiert, fără să se mai amestece. Se potriveşte de sare, piper, curry sau boia dulce sau iute. Se mai poate pune mărar şi pătrunjel uscate, tocate mărunt. Seamănă foarte mult cu mâncarea mexicană şi este delicioasă. Se serveşte cu gogoşari sau castraveţi muraţi.

Mâncare de post cu amestec mexican – legume la cuptor

Punga de amestec mexican se dezgheaţă, se spală şi se pune la fiert cu puţină apă şi sare. Sau se pune într-o tigaie la călit în puţin ulei, se acoperă cu apă apoi şi se lasă la fiert. După ce au fiert bine se scurg de apă, se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se pune o cană din apa în care au fiert, sare, piper, boia iute, 2 linguri de bulion sau câteva felii de roşii şi se lasă la cuptor 10-15 minute. Se servesc presărate cu verdeaţă sau sos alb.