Mâncare de post cu orez şi soia

Verdeaţa dă o aromă specială mâncărurilor, chiar dacă acestea sunt de post, deci poţi găti ceva simplu şi uşor fără carne. Astfel, toată lumea este fericită, mai ales că această mâncare este gustoasă şi săţioasă. Încearcă această mâncare de post cu orez şi soia oricând vrei ceva uşor.
Se poate condimente cu fel de fel de condimente, chiar şi cele pentru carne de pui sau curry sau orice altceva vă place. Este, de fapt, ca un pilaf obişnuit de legume, doar că are soia.
Ingrediente Mâncare de post cu orez şi soia:
- 1-2 ardei graşi
- 1 cană plină orez
- 1 ceapă
- 5 roşii cherry
- 50 ml ulei
- 2 linguriţe boia
- 50 g cuburi de soia
- 2 căţei de usturoi
- Sare şi piper
- Condimente (curry)
- Pătrunjel proaspăt
- Mărar proaspăt
Mod de preparare Mâncare de post cu orez şi soia:
Se pun cuburile de soia la fiert în apă clocotită, cu puţină sare şi 2-3 crenguţe de pătrunjel proaspăt. Se lasă la fiert în jur de 20 de minute. Orezul se pune la fiert în apă cu puţină sare, după ce a fost spălat bine. Când este fiert, se ia de pe foc, se strecoară, se spală cu apă rece şi se pune din nou la fiert cu o ceaşcă de apă.
Se adaugă roşiile cuburi şi ardeiul gras tăiat mărunt. Se lasă pe foc. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se căleşte 2 minute, împreună cu boia. Se amestecă bine şi se toarnă peste orez. Se lasă pe foc timp de 10 minute, timp în care se amestecă mereu.
Soia se scurge bine de apă prin presare şi se pune peste orez. Se adaugă acum şi usturoiul tocat, condimentele şi se mai lasă pe foc 2 minute, amestecând mereu să nu se prindă. Mâncarea de post cu soia şi orez trebuie să arate exact ca un pilaf.
Se serveşte caldă cu verdeaţa tocată mărunt, presărată în farfurie înainte de a servi. Se poate mânca alături cu murături sau salata de varză proaspătă. Poftă bună!