Mâncare de ţelină cu măsline

Simplu şi uşor de preparat pentru orice vară.
Ingrediente
600 g ţelină 100 g ceapă 5 căţei usturoi 3 linguri bulion 3 linguri ulei 1-2 linguri făină 50 ml vin alb sec sare piper 100 g măsline
Mod de preparare
Încingi uleiul şi rumeneşti uşor ţelina tăiată cubuleţe sau felii, apoi o scoţi. În uleiul rămas căleşti ceapa tăiată solzişori, iar când a devenit sticloasă pui usturoiul feliat.
Separat, amesteci făina cu bulionul, cu vinul şi torni în cratiţă. Fierbi acoperit cam 20 de minute, apoi strecori şi în sos adaugi măslinele opărite şi fără sâmburi, ţelina, piper şi sare, după gust. Laşi pe foc câteva minute să se combine aromele şi dai deoparte. Serveşti rece.
sursa foto: papaway.ro