Mâncare ţărănească (de post)

mancare taraneasca ghiveci profimedia 0014117227 jpeg

O mâncare ţărănească de post ideală pentru această perioadă a anului.

Ingrediente

1 kg fasole verde păstăi proaspătă sau congelată 3-4 roşii bine coapte 1 ceapă mare 4 căţei usturoi 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 praf boia dulce sare piper

Mod de preparare

Pui o cratiţă cu apă şi sare pe foc, iar când fierbe, adaugi fasolea congelată sau proaspătă. Între timp, opăreşti roşiile, îndepărtezi pieliţele şi le tai bucăţele.

Într-o tigaie cu ulei încins, căleşti ceapa tăiată rondele, adaugi fasolea, roşiile, sarea, piperul, după gust, usturoiul zdrobit, boiaua dulce şi pătrunjelul tocat fin. Laşi mâncarica ţărănească de post să fiarbă până scade.

mâncarica ţărănească

Această mâncare ţărăneacă de post poate fi servită alături de o paine de casă sau o mămăligă gratinată.

paine de casă

mămăligă gratinată

Musaca de post

Musaca de post

Ciorba de varza acra cu ciuperci

Ciorba de varza acra cu ciuperci

Mancarica de orez cu castraveti

Mancarica de orez cu castraveti

sursa foto: profimedia