Mâncare ţărănească (de post)

O mâncare ţărănească de post ideală pentru această perioadă a anului.
Ingrediente
1 kg fasole verde păstăi proaspătă sau congelată 3-4 roşii bine coapte 1 ceapă mare 4 căţei usturoi 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 praf boia dulce sare piper
Mod de preparare
Pui o cratiţă cu apă şi sare pe foc, iar când fierbe, adaugi fasolea congelată sau proaspătă. Între timp, opăreşti roşiile, îndepărtezi pieliţele şi le tai bucăţele.
Într-o tigaie cu ulei încins, căleşti ceapa tăiată rondele, adaugi fasolea, roşiile, sarea, piperul, după gust, usturoiul zdrobit, boiaua dulce şi pătrunjelul tocat fin. Laşi mâncarica ţărănească de post să fiarbă până scade.
Această mâncare ţărăneacă de post poate fi servită alături de o paine de casă sau o mămăligă gratinată.
Ciorba de varza acra cu ciuperci
Ciorba de varza acra cu ciuperci
Mancarica de orez cu castraveti
Mancarica de orez cu castraveti
sursa foto: profimedia