Mâncărică de quinoa

quinoa si o mie de arome jpeg

Răsfaţă-te! Nu o dată ci de mai multe ori! Dacă vei încerca această reţetă, nu vei ezita să o repeţi ori de câte ori ai ocazia. Nu trebuie decât să fii deschis pentru o grămadă de gusturi şi arome care te vor răsfăţa!

Ingrediente:

3 căni de quinoa, uscată şi nepreparată 300 g boabe de porumb 100 g fasole neagră, din conservă 1 cutie de roşii mărunţite în suc propriu 6 fire de ceapă verde, tocate mărunt 300 g mozzarella, dată pe răzătoare sau tăiată în bucăţi mici 1 1/2 linguriţă de sare 1 lingură de condimente pentru Taco, sau o altă combinaţie pentru mâncăruri mexicane 1/4 cană coriandru proaspăt tăiat

Mod de preparare:

image

Încinge cuptorul. Pregăteşte un vas termic, ceva mai măricel. Qiunoa, în momentul în care se prepară, îţi măreşte volumul şi arenevoie de ceva mai mult spaţiu.

Adaugă toate ingredientele şi amestecă-le cu hotărâre, dar nu uita să păstrezi puţin din mozzarella, coriandru şi ceapă verde pentru a presăra pe deasupra. Acoperă vasul cu o folie de aluminiu şi lasă la cuptor, la foc mediu, timp de o oră.

image

Dă la o parte folia de aluminiu şi presară restul de mozzarella şi mai lasă la copt timp de alte 30 de minute sau până quinoa este complet gătită.

Atunci poţi presăra pe deasupra restul ceapă verde şi coriandru pe care l-ai păstrat şi poţi servi cât mâncarea este caldă.

Sursa: eatgood4life.com