Mere cu cremă de vanilie

mere cu sos de vanilie jpeg

Dacă îţi plac merele şi nu mai ai idei cum să le mai găteşti, încearcă această combinaţie de preparat încântător şi delicios.

De ce ingrediente ai nevoie pentru mere cu cremă

8 mere 1 l vin alb 4 linguri de zahăr 4 ouă vanilie 10 g scorţişoară măcinată

Cum prepari mere cu cremă

Cureţi merele de coajă, le goleşti de parte tare din mijloc şi de seminţe, le pui într-o cratiţă cu pereţi înalţi şi le acoperi cu vin alb.

Fierbi la foc mic până când merele se înmoaie şi se pot consuma. le scoţi şi le pui pe un platou, unul lângă altul, iar vinul rămas îl amesteci cu zahăr şi vanilie şi-l fierbi până ajunge  sirop legat. Tragi cratiţa de pe foc, laşi să se răcească, apoi îngroşi  siropul cu gălenuşurile frecate bine.

Umpli golurile de mere cu dulceaţă de care doreşti, acoperi cu crema de gălbenuşuri.

Presari scorţişoara măcinată, serveşti atunci, sau ţii la rece o oră.

Sursa www.annabel-langbein.com