Mere la cuptor
Merele pot fi un adevărat răsfăţ culinar dacă le prepari în fel şi chip. Încearcă această reţetă şi te vei convinge de adevărul spuselor noastre.
Ingrediente
150 g unt 200 g făină 130 g zahăr 1 esenţă de vanilie 4 mere sucul de la 1/2 lămâie 50 g fulgi de migdale 300 ml lapte 1/2 pachet budincă de vanilie zahăr pudră pentru decor unt pentru uns vasul 1 praf de sare
Mod de preparare
Se amestecă untul topit cu făina, 100 g de zahăr, esenţa de vanilie, fulgii de migdale şi un praf de sare. Se spală merele şi se scobesc de miez. Se stropesc cu sucul
de lămâie.
Merele se umplu cu amestec de migdale şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt şi în care au fost puse migdalele rămase. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 25-35 de minute.
Între timp, se amestecă laptele cu restul de zahăr şi praful de budincă. Se pune pe foc şi se lasă până devine ca o smântână groasă. Se scot merele din cuptor şi se
toarnă sosul peste ele. Se presară cu zahăr pudră.
sursa foto: Image Food