Mini tartă de orez cu spanac

minitarte cu orez jpg

Vrei să prepari ceva special pentru cină? Iată o mini tartă cu orez şi spanac, uşor de preparat.

Ingrediente

400 g orez fiert

4 ouă

150 g parmezan

ras 300 g spanac

2 linguri unt

sare și piper, după gust

busuioc proaspăt și lămâie, pentru ornat

Mod de preparare

În apă cu sare, opărești frunzele de spanac, le scurgi bine și le tai mărunt, apoi le călești în puțin unt până se înmoaie.

Din întreaga cantitate de orez fiert, lași deoparte un sfert, iar pe restul îl amesteci cu ouăle bătute separat, spanacul călit, parmezanul ras, sare și piper.

Ungi cu unt 6 vase rotunde de mini sufleu, așezi un strat de orez cu spanac, un strat de orez simplu, apoi încă un strat de spanac.

Dai la cuptor 15 minute, cât să se gătească oul și să se topească untul și parmezanul, pentru a se întrepătrunde aromele. Servești simplu sau ca și garnitură, ornat cu busuioc și felii de lămâie.