Mini tartă de orez cu spanac
Vrei să prepari ceva special pentru cină? Iată o mini tartă cu orez şi spanac, uşor de preparat.
Ingrediente
400 g orez fiert
4 ouă
150 g parmezan
ras 300 g spanac
2 linguri unt
sare și piper, după gust
busuioc proaspăt și lămâie, pentru ornat
Mod de preparare
În apă cu sare, opărești frunzele de spanac, le scurgi bine și le tai mărunt, apoi le călești în puțin unt până se înmoaie.
Din întreaga cantitate de orez fiert, lași deoparte un sfert, iar pe restul îl amesteci cu ouăle bătute separat, spanacul călit, parmezanul ras, sare și piper.
Ungi cu unt 6 vase rotunde de mini sufleu, așezi un strat de orez cu spanac, un strat de orez simplu, apoi încă un strat de spanac.
Dai la cuptor 15 minute, cât să se gătească oul și să se topească untul și parmezanul, pentru a se întrepătrunde aromele. Servești simplu sau ca și garnitură, ornat cu busuioc și felii de lămâie.