Minigogoși din cartofi mov

minigogosi din cartofi mov jpg

Aceste minigogoşi din cartofi mov, uşoare şi ornate frumos vor deveni rapid preferatele tale.

Ingrediente

200 g cartofi mov

2 banane

3 ouă

1 praf de sare

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță praf de copt

Pentru cremă

2 banane mari, bine coapte

200 g afine coapte

100 g ciocolată neagră (minimum 70% cacao)

50 ml lapte de cocos

Mod de preparare

Fierbi cartofii până devin moi. După ce s-au răcit puțin, îi pasezi bine cu un blender până obții o pastă fină.

Pasezi bananele cu o furculiță până devin o pastă cremoasă, apoi adaugi ouăle și amesteci bine. Pui pasta de cartofi, încorporezi esența de vanilie, praful de copt și sarea, și amesteci până obții un aluat uniform.

Ungi o tavă de silicon cu puțin ulei, umpli formele cu aluat, lăsând puțin spațiu pentru a permite creșterea. Introduci tava în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași gogoșile să se răcească în tavă câteva minute, apoi le scoți și le lași să se răcească complet pe un grătar.

Între timp, prepari crema: pasezi bananele până devin o pastă fină, bagi afinele într-un blender și le amesteci cu pasta de banane, topești ciocolata neagră la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Adaugi ciocolata topită și laptele de cocos în blender și mixezi până obții o cremă fină și omogenă, apoi amesteci cu pasta de fructe până la omogenizare. Lași crema să se răcească la frigider 30 de minute, astfel încât să capete o consistență mai fermă.

După ce gogoșile s-au răcit complet, le tai în jumătăți transversale și le umpli cu crema de fructe.