Minitarte cu ananas
Ananasul merge de minune în deserturile de iarnă, mai ales că acest fruct exotic este uşor acrişor.
De ce ai nevoie pentru minitarte cu ananas
Pentru blat 200 g făină 1 ou 80 g unt rece 100 g zahăr 1 praf de sare Pentru umplutură 30 g amidon alimentar 1 păstaie de vanilie 500 ml lapte 100 g zahăr 4 gălbenuşuri 300 g ananas din conservă Pentru crumble 50 g zahăr 50 g unt 80 g făină
Cum se prepară minitartele cu ananas
Pentru aluat, amesteci zahărul cu făina cernută şi cu sarea. Adaugi untul tăiat cubuleţe. Amesteci cu degetele până obţii o compoziţie nisipoasă. La final, pui oul. Aduni aluatul într-o bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul în tăviţe pentru minitarte, îl înţepi din loc în loc şi-l coci 15 minute, la 180 °C.
Pentru cremă, pui laptele la fiert cu păstaia de vanilie. Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul 3-4 minute, apoi adaugi amidonul alimentar. Laptele fiert îl strecori, apoi îl torni, în fir subţire, peste amestecul de gălbenuşuri. Pui compoziţia la foc mic, amestecând continuu, până când crema începe să fiarbă. O dai deoparte, o laşi să se răcorească puţin, apoi o torni peste aluat. Acoperi minitartele cu ananasul din conservă.
Pentru crumble, amesteci untul rece cu zahărul şi făina. Aluatul sfărâmicios îl presari peste minitarte. Le coci 30 de minute, la 180 °C.