Minitarte cu brânză

minitarte cu branza jpeg

Pentru această reţetă poţi folosi orice tip de telemea, dar noi am recomanda-o pe cea de oaie mai veche şi nu foarte sărată.

Ingrediente

Pentru aluat 130 g făină 150 g unt 2 ouă 6 linguri apă 1 praf de copt un praf de sare

250 g brânză telemea

200 g iaurt

1 lingură făină

4 ouă

sare, piper

Preparare

Prepari un aluat din ingredientele menţionate, îl laşi să stea 30 de minute la rece, apoi întinzi o foaie pe care o decupezi în pătrate de mărimea formelor de tartă. Aşezi foia mică în tartă, o aşezi astfel încât să umple toate golurile tartei. Înţepi fundul cu furculiţa ca să nu se ridice la copt şi le introduci în cuptorul încins pentru 15 minute. Între timp, amesteci brânza cu gălbenuşurile, făina şi iaurtul, iar la sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă, sare şi piper, după gust. Umpli tartele cu această compoziţie şi le pui din nou la cuptor până se rumeneşte umplutura. Le serveşti calde.