Minitarte cu căpşuni şi cremă de vanilie

minitarte cu capsuni si crema de vanilie jpeg

Căpşunile sunt cam terminate, aşa că adevăratele gospodine au cam făcut ce aveau de făcut cu ele, dulceţuri, gemuri ori îngheţată. Se mai găsesc însă prin pieţe, poate chiar şi săpătmâna viitoare, aşa că vă poftim la o porţie zdravănă de minitarte cu căpşuni şi cremă de vanilie.

Minitarte cu căpşuni şi cremă de vanilie - Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 100 g zahăr pudră 1 praf de copt 150 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri zeamă de portocale (sau esenţă de citrice)

2 gălbenuşuri

20 g amidon alimentar sau făină

100 ml lapte dulce

100 g zahăr

½ baton de vanilie sau 2 pliculeţe de zahăr vanilat

300 g căpşuni sau alte fructe de sezon

frunze proaspete de mentă

Minitarte cu căpşuni şi cremă de vanilie - Mod de preparare

Se cerne făina, împreună cu zahărul pudră şi praful de copt, apoi se amestecă cu untul tăiat bucăţele, până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă pe rând cele două gălbenuşuri şi zeama de portocale (sau esenţa de citrice). Se frământă până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă la rece circa 30 de minute. Pentru cremă, se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă treptat amidonul sau făina. Se toarnă peste compoziţie, în fir subţire, laptele fiert separat cu batonul de vanilie. Se lasă compoziţia la fiert, la foc potrivit, amestecând permanent, până se îngroaşă, căpătând consistenţa unei creme. Se acoperă cu o folie lipită de suprafaţa cremei pentru a nu prinde coajă. Se întinde aluatul în foaie subţire, se tapetează cu ea miniformele de tarte, se înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se coc, la foc potrivit, circa 15 minute. După răcire, se scot din forme, se umplu cu cremă de vanilie şi se decorează cu felii de căpşuni şi frunze de mentă. Şi gata! Poftă bună! Ticmai ai preparat cele mai bune minitarte cu căpşuni şi cremă de vanilie.