Minitarte cu ciuperci

minitarte cu ciuperci jpeg

Minitartele cu ciuperci sunt o gustare delicioasă, pot fi luate la pachet sau servite chiar la micul dejun.

De ce ai nevoie pentru minitarte cu ciuperci

Pentru aluat:

250 g făină

1 ou

½ linguriţă sare

½ linguriţă piper

200 g unt

2-3 linguriţe lapte rece

Pentru umplutura:

90 g unt

3 fire praz

½ linguriţa sare

500 g ciuperci

2 linguriţe cimbru

3 linguri smântână

1 praf piper

200 g caşcaval

Cum se prepară minitarte cu ciuperci

Amesteci ingredientele şi faci un aluat farâmicios. Daca ţi se pare ca nu se leagă, picuri 2-3 linguriţe de lapte rece în timp ce amesteci, pentru ca aluatul sa devină omogen. Îl laşi la frigider o jumătate de oră. Îl întinzi cu un sucitor şi cu gura paharului formezi 6 cercuri. Le aşezi în formele de minitarte, dupa ce ai pus hârtie pentru copt. Întinzi pe toată suprafaţa.

Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Le dai la cuptorul încins şi le ţii pâna devin aurii.

Le laşi la temperature camerei. Tai capatul firelor de praz, dai deoparte prima foaie şi tai partea albă până la frunze. Pui prazul într- o strecuratoare şi speli sub jet de apă.

Speli ciupercile şi le tai. Topeşti untul într-o tigaie. Adaugi prazul şi sarea şi amesteci 3 minute. Dai focul mai tare, pui ciupercile şi ţii pâna scade apa lăsată de ele. Adaugi cimbrul, smântâna şi piperul şi laşi să se răcească.

Presari un strat de caşcaval ras pe fundul fiecarei minitarte. Pui din compoziţia de ciuperci şi praz şi presari iar caşcaval pe deasupra. Coci cam 25 de minute. Serveşti când s-a racit.